Інвентаризацію пройшли успішно


7-9 жовтня на заводах ТзОВ «Електроконтакт Україна» в Перемишлянах, Золочеві та Бродах відбулася щорічна інвентаризація. У цей час виробництво зупинилося, щоб можна було підрахувати наявні матеріальні цінності компанії.

Інвентаризація матеріальних запасів концерну Nexans Autoelectric, зокрема й «ЕКУ», відбувається щорічно в жовтні одночасно на всіх заводах компанії. У 2022 році фізичний підрахунок матеріалів, напівфабрикатів та кабельних мереж відбувався 7 жовтня, введення даних, їх опрацювання та підведення підсумків – 8-9 жовтня.

Як розповів ВОЛОДИМИР ШПУНТ, начальник відділу логістики ТзОВ «Електроконтакт Україна», інвентаризацію проводять на складі та виробництві. У цей час зупиняються всі рухи у системах SAP, CAO, APIMs та ін., готуються всі необхідні документи та проводиться фізичний підрахунок матеріалів. Згодом результати інвентаризації опрацьовуються, відбувається постінвентаризація (перевірка топ-10 розбіжностей по кожному проекту) та підведення остаточних підсумків. Інвентаризація дає можливість побачити, наскільки коректним є облік матеріалів, а також їхній рух між заводами та всередині заводу між підрозділами.

«Основною метою інвентаризації є коректний підрахунок матеріалів та правильне відображення даних у системі SAP, – підсумував ВОЛОДИМИР ШПУНТ, начальник відділу логістики ТзОВ «Електроконтакт Україна». – ЕКУ вже вкотре ефективно проводить інвентаризацію, дотримуючись всіх інструкцій та стандартів. Материнська компанія нам довіряє, відгуки про ТзОВ «Електроконтакт Україна» лише позитивні. Звичайно, є можливості до покращення обліку оборотності матеріалів – над цим будемо працювати надалі».


Дата публікації: 21/10/2022