Соціальні ініціативи року


 

Не зарплатою єдиною – ЕКУ забезпечує працівників додатковими соціальними благами, як-от безкоштовне медичне страхування, довезення на роботу й додому,  різноманітні премії та заохочення, пільгове харчування в їдальні підприємства тощо. Розповімо про основні соціальні ініціативи ТзОВ «Електроконтакт Україна» протягом 2018 року.

Медичне страхування

З 1 січня 2017 року ЕКУ забезпечило працівників, які працюють на підприємстві більше року, безкоштовним медичним страхуванням. У порівнянні з минулим роком, у 2018 році більше працівників ЕКУ скористалися медичним страхуванням та правом на безкоштовні ліки у випадку захворювання.

Зокрема, зі січня по листопад за відшкодуванням коштів на медикаменти звернулися 634 працівники з трьох виробничих підрозділів ЕКУ, з них: 65 перебували на стаціонарному лікуванні та 569 – на амбулаторному. За кошти страхової компанії проведено 11 оперативних втручань: 3 з приводу гострого тромбозу вен нижніх кінцівок, 2 з приводу онкологічних захворювань. Послугами стоматолога скористалося 58 осіб.

«Найчастіше працівники звертаються зі захворюванням органів дихання (бронхіти, пневмонії, гострі вірусні захворювання, гайморити, синусити), органів травлення (загострення гастритів, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки), захворювання опорно-рухового апарату та м’язової системи (остеохондроз, розтягнення, вивихи, забої, міозити), захворювання нервової системи (невралгії, гострі радиколопатії, черепно-мозкові травми)», – зазначила Надія ВОЛОШИН, старший лікар здоровпункту ЕКУ.

Найбільше звернень припадає на початок та кінець зимового періоду – адже це час, коли організм послаблюється та стає більш чутливим до до вірусів грипу чи гострих респіраторно-вірусних інфекцій (ГРВІ). Саме тому навесні працівників ЕКУ забезпечили безкоштовними вітамінами для зміцнення імунітету, а на початку зими провели вакцинацію від грипу з метою уникнення захворювань. Знову ж таки – безкоштовно.

Завдяки ЕКУ протягом 11 місяців 2018 року працівникам відшкодовано 1 228 237 грн! Тобто це ті кошти на ліки та операції, які працівникам вдалося заощадити, адже замість них заплатило підприємство. Вже чимало працівників переконалося: медичне страхування – це реальна допомога при погіршенні здоров’я. Саме тому ТзОВ «Електроконтакт Україна» продовжує забезпечувати медичним страхуванням усіх працівників, які працюють на підприємстві більше одного року. Страхування діє цілодобово та по всій території України.

Нові маршрути довезення

ТзОВ «Електроконтакт Україна» забезпечує довезення у виробничі підрозділи в Перемишлянах, Золочеві та Бродах працівників, які проживають у населених пунктах району.  Маршрути довезення постійно розширюються та додаються нові населені пункти. Довезення працівників на ЕКУ здійснюється згідно зі змінами  у час, коли не курсує громадський транспорт, а на окремі маршрути, де складне транспортне сполучення – на всі зміни. Довезення є абсолютно безкоштовним.

У 2018 році були започатковані нові маршрути довезення у зв’язку з розширенням виробництва та зацікавленням населення у роботі на ЕКУ. Зокрема, у Золочівський виробничий підрозділ відкрито маршрути довезення у села Словіта та Митулин, а також до сіл Новоселище, Тростянець, Лука. У Бродівський виробничий підрозділ продовжено маршрути довезення до міст Радехів, Дубно, а також до села Підкамінь.

Крім цього, з 9 липня започатковано безкоштовні автобуси по місті Броди для працівників ЕКУ. Маршрут безкоштовних автобусів пролягатиме через усі райони міста: Червоні казарми, Старі Броди, Вокзал, Центр, Лікарня, Білі казарми та складатиме 25 хвилин. Кінцевою зупинкою автобусів буде Бродівський виробничий підрозділ ТзОВ «Електроконтакт Україна», що за адресою вул. Чупринки, 25.

Безкоштовним довезенням можуть скористатися працівники ЕКУ, які мешкають у цих населених пунктах, а також усі, хто бажає подивитися на роботу заводу, стати учасником екскурсії, заповнити анкету на працевлаштування чи пройти співбесіду.

Корисне літо для студентів

Цього літа ЕКУ надало можливість молоді після навчального року провести літо своє літо з користю – працюючи і заробляючи на виробництві. Студенти різних курсів та різних навчальних закладів зголошувалися на сезонну роботу на ЕКУ для того, щоб отримати цінний досвід і, звичайно, заробити на свою мрію.

Загалом у Золочівському та Бродівському виробничих підрозділах працевлаштувалося більше 200 студентів.  Молодь, яка працювала на підприємстві під час літніх канікул, отримувала соціальні гарантії, які забезпечує ТзОВ «Електроконтакт Україна»: довезення, спецодяг, комфортні умови роботи, харчування у їдальні підприємства, можливість навчатися і розвиватися. Та найголовніше, звичайно – зарплата, яка для багатьох стала першою в житті.

«ЕКУ – це моя перша робота, – згадує Тетяна СВІДЕРСЬКА, студентка. – Я дуже задоволена, адже всього за два тижні вже заробила досить велику суму. Рада, що пішла на роботу під час літніх канікул, адже якби була вдома, було би все буденно, а тут цікаво. Познайомилася з багатьма людьми і отримала новий досвід командної роботи».

Студенти зазначають, що після навчального року цікаво змінити вид діяльності і поринути у зовсім нову сферу – виготовлення кабельних мереж до автомобілів. Робота на виробництві – це можливість отримати цінний досвід роботи на великому європейському підприємстві, який пригодиться у майбутньому. Дехто зі студентів випускних курсів вирішив залишитися на ЕКУ на постійно – та вже навіть встигли перевестися на нові посади.

Нагородження працівників

Традиційно щороку у виробничих підрозділах в Перемишлянах, Золочеві та Бродах визначають найактивніших та найкреативніших учасників процесу постійного покращення за підсумками минулого року, які нагороджуються подарунками та грамотами від імені підприємства. Номінації для нагородження різноманітні – за найкращу подану і реалізовану пропозицію покращення по оптимізації процесів, якості, продуктивності, безпеці, екології, економії коштів; за найбільшу кількість поданих і реалізованих пропозицій; найактивніший реалізатор тощо.

Ще одна номінація, за якою нагороджували працівників цього року – за сумлінну роботу, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток ТзОВ «Електроктонтакт Україна». Ці відзнаки отримали працівники відділу виробництва, які за показниками роботи у 2017 році показали найкращі показники якості та продуктивності.

Загалом за участь у процесі постійного покращення цінними призами було нагороджено: на заводі у Перемишлянах – 22 працівники, у Золочеві – 31 працівник, у Бродах – 14 працівників. За сумлінну роботу, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток ТзОВ «Електроктонтакт Україна» нагороджено: 13 працівників Перемишлянського виробничого підрозділу, 24 працівники Золочівського виробничого підрозділу та 15 працівників Бродівського виробничого підрозділу.

Подарунки та розіграші

Без подарунків на ЕКУ не обходиться жодне велике свято. Щороку напередодні Дня весни чоловічий колектив ЕКУ вітає жінок і дівчат Перемишлянського, Золочівського та Бродівського виробничих підрозділів зі святом та вручає подарунки. Цього року окрім солодкого презенту представниці прекрасної статі мали змогу взяти участь у розіграші квитків на концерт Олега Винника. Щоб взяти участь у розіграші, потрібно було поділитися враженнями про роботу на ЕКУ. Серед усіх працівниць, які виконали умови, випадковим чином розіграли квитки.

Ще один грандіозний розіграш відбувся у соціальних мержах Facebook та Instagram. Серед усіх працівників, які залишили відгук із хештегом «#моя_робота_ЕКУ», було визначено три переможці, чиї записи отримали найбільше вподобань. Кожен з них отримав у подарунок від підприємства планшет.

Також працівники ЕКУ мали змогу безкоштовно відвідати концерт французького артиста Поля Манондіза у Золочівському РБК.

Ну і вже традиційно останній робочий місяць на ЕКУ асоціюється зі солодкими подарунками від святого Миколая. Всім-всім, хто старанно працював протягом усього року, Чудотворець приносить смачний дарунок і гарний настрій на весь рік.

Додаткові премії

Окрім зарплати, працівники ТзОВ «Електроконтакт Україна» можуть отримати додаткові премії. Таким чином заохочується активність працівників. Зокрема, довгий час функціонувала премія «Приведи друга», яка давала можливість працівнику, який порекомендував роботу на ЕКУ своєму товаришу, отримати премію.

З 15 травня було запроваджено так звану підйомну премію для новоприйнятих працівників виробництва. Це фінансова допомога від ЕКУ для тих, хто тільки розпочав свій шлях на нашому підприємстві. Таким чином, кожен працівник виробництва, який працевлаштувався на ТзОВ «Електроконтакт Україна» у період з 15 травня до 15 серпня,  отримав премію у розмірі 5000 грн для вирішення соціально-побутових проблем разом із першою зарплатою. Єдиною умовою є необхідність пропрацювати на підприємстві не менше 6 місяців.

Таким чином, ЕКУ турбується про новоприйнятих працівників, які тільки знайомляться з виробництвом, щоб кожен з першого дня відчував підтримку від підприємства.

У період насичених замовлень деяких працівникам ЕКУ іноді доводилося виходити на роботу також і в суботу. Окрім оплати цього робочого дня у подвійному розмірі, монтерам кабельного виробництва встановили додаткову доплату за понаднормові години + 200 грн за кожну робочу суботу.

Також у 2018 році було запроваджено премію за здобуття кваліфікаційного розряду. Кожен працівник, який здобуває новий розряд, починаючи з 15 травня отримує не тільки вищий оклад, а й мотиваційну премію у розмірі 500 грн. Таким чином, у монтерів кабельного виробництва є можливість самостійно впливати на збільшення заробітної плати.

На підприємстві встановлено 3 розряди для монтерів кабельного виробництва. Працевлаштувавшись, працівник автоматично отримує 1 розряд  та базовий оклад, від якого нараховується заробітна плата. Втім, кожен працівник має можливість  розвиватися і отримувати вищий оклад і більшу зарплату.


Дата публікації: 22/01/2019