У новий рік – з хорошими результатами та амбітними планами


ЕКУ – це великий і потужний механізм, який працює чітко та злагоджено. Три виробничі підрозділи, різні відділи та понад 2500 працівників, які працюють з метою виготовлення якісних кабельних мереж для провідних автомобілебудівних компаній. Чим жила команда ЕКУ у 2018 році, що визначного сталося у кожному відділі? Про ключові результати роботи та цілі на наступний рік ми поговорили з керівниками відділів нашого підприємства.

 

 Ігор ЗАЗУЛЯК, керівник відділу виробництва ТзОВ "Електроконтакт Україна"

   2018 рік був для нашого відділу багатим на нові здобутки. Команда відділу показала гарні результати, зокрема завдяки  спільним зусиллям виробництва та нарізки ми зростали як у професійному, так і технічному плані.

   Зокрема, відділ поповнився новим обладнанням – машинами Zeta, Komax та SUSO,  розширилися виробничі потужності за рахунок конвеєрних ліній на вісім одиниць, а число працівників відділів виробництва та нарізки  зросло більше, ніж на 40%. Штат керівного складу поповнився новими бригадирами, комплектувальниками, начальниками зміни, майстром. Це дало змогу відділу виготовляти  асортимент продукції у 1,6 рази більший, ніж у минулому році. Так, у поточному році, успішно було започатковано старт нових проектів та розпочато ділянкою Musterbau старт нових артикулів прототипів.

  Метою відділу виробництва на 2019 рік є подальше підвищення професійного розвитку працівників, збільшення показників продуктивності та зниження непродуктивних витрат, розширення ділянки Musterbau та самого виробництва до проектних потужностей заводу.

  Усім працівникам ЕКУ у Новому році бажаю не зупинятися на досягнутих показниках, професійно підвищувати свої знання та вміння, з радістю та впевненістю крокувати життєвим шляхом. Нехай Ваші серця будуть наповнені любов’ю, миром і спокоєм, а в сім’ях нехай панує злагода та достаток.

 

   Михайло ГОНТАР, керівник відділу виробництва Золочівського виробничого підрозділу

  Виробництво Золочівського виробничому підрозділі у 2018 році працювало динамічно та стабільно. Команда нашого відділу стартувала  багато  нових проектів. Значно зросла кількість працівників, а багато монтерів кабельного виробництва були переведені на нові посади. Незважаючи на старт багатьох нових артикулів і передачу великого проекту Kovomo V6 на Туніс, ми все ж  таки досягли хороших результатів по виготовлених  хвилинах.

  Ціль наша на наступний рік – покращити якість виготовлення нових  проектів та збільшити показник ефективності нашого підрозділу.

  Від  нашого  відділу бажаємо всім працівникам, щоб  Новий рік приніс не тільки щастя, але і впевненість у завтрашньому дні, щоб кожне ранок починався з відчуття радості і задоволення! Нехай Вас переповнює жага до нових звершень, енергія та щира радість від життя, яка сама по собі є безцінним даром. Щоб  ваша праця приносила Вам не тільки гроші, а ще й задоволення.

 

 

  Михайло БІЛИНСЬКИЙ, керівник відділу виробництва Перемишлянського виробничого підрозділу:

  Відділ виробництва Перемишлянського виробничого підрозділу протягом 2018 року показав хороші результати завдяки злагодженій роботі всіх працівників. Відбувся старт нових проектів, а також закуплено нове устаткування для ультразвукове зварювання для проекту PDM.

  Кількість працівників виробництва зросла на 7,8% в порівняні з 2017 роком. Ціль відділу на наступний рік – підвищення показника по продуктивності, зниження показника по шроту та розширення виробничих площ. А всіх працівникам ЕКУ бажаємо:

  Хай рік наступний принесе Вам спокій,
  Хай здійсняться всі заповітні мрії.
  Життя нехай буде немов у казці,
  де жили довго всі й були щасливі.
  Хай рік наступний принесе Вам радість,
  щоб Ваші діти були поряд з Вами.
Щоб поверталися завжди додому,
Щасливі радісні й бажані.

 

  Андрій ФАЛАТОВИЧ, керівник відділу якості ТзОВ «Електроконтакт Україна»:

  Протягом 2018 року ЕКУ відправило більше 3 000 000 якісних кабельних мереж, які були перевірені працівниками нашого відділу та успішно виконують свою функцію на автомобілях всесвітньовідомих брендів. Жоден із клієнтів не зголошував про помилки, які були б виявлені у кінцевих споживачів автомобілів по причині невідповідності нашої продукції.

  Успішно пройдено зовнішній сертифікаційний  аудит на відповідність підприємства міжнародним вимогам згідно нової версії стандарту IATF 16949 по всіх підрозділах ЕКУ. Також отримано сертифікати відповідності нашої системи екологічного менеджменту стандарту ISO 14001.

  Проведено 18 візитів замовника: BMW, Porsche, Audi, Bentley, VW, Ореl, HBPO.  Налагоджено тісну співпрацю і прямий контакт. Проведено 50 внутрішніх аудитів виробництва, середній результат – 97,4%. Проведено 250 аудитів продукту кабельних мереж.

  Працевлаштовано, навчено та успішно впроваджено другого аудитора системи якості, який вже результативно покращує нашу систему управління якістю та проводить аудити. Також відзначаються високі результати серед   18-ти  6S аудитів, які були проведені нашими внутрішніми аудиторами на ЕКУ. Цими аудитами також підтверджено високий рівень безпечних умов праці на ЕКУ.

Суттєво покращився рівень якості продукції у порівнянні із 2017 роком. Ми зменшили кількість внутрішніх помилок на нашій продукції. Це позитивно вплинуло  також на розвиток зовнішнього показника PPM.

Основні завдання нашого відділу на 2019 рік:

Бажаємо усій команді «Електроконтакт Україна» здоров’я, благополуччя та впевненості у завтрашньому дні, щастя, миру, добра, нових досягнень у Новому році та веселих Різдвяних свят!

 

  Тетяна ДЖУЛА, керівник технічного відділу ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  2018 рік був сповненим для нашого відділу новими досягненнями. На заводах у Золочеві та Бродах введено в експлуатацію додаткові конвеєрні лінії, виготовлено понад 1700 монтажних дошок та більше 22 600 тримачів із фторопласту на CNC фрезерувальній машині. Розроблено 275 тримачів, виготовлено перший прототип модуля перевірки електричних з’єднань.

  Введено в експлуатацію нове устаткування: Zeta машини, машини для штампування SUSO, машини для ультразвукового зварювання контакту, термоусадчі машини, машини нарізки та скручування проводів та ін.

  Цього року відбувся старт багатьох нових проектів ( зокрема Bentley, Оpel Jumper, HBPO 48V_ BMW 48V та інші), старт перенесених проектів замовника BMW із Румунії, Болгарії, Чехії та підготовка до нових проектів. Закуплено спеціальне обладнання для ділянки передсерії та прототипів у виробничому підрозділі Броди. Забезпечено робочими місцями та надано технічний супровід при старті ділянки передсерії та прототипів у виробничому підрозділі Перемишляни.

  Впроваджено нові робочі місця MBK для підвищення продуктивності працівників. Більше 80 робочих місць перевірено на ергономічність розміщення матеріалів та допоміжних інструментів та проведення відповідних оптимізацій/покращень.

Розроблено концепцію виготовлення проекту HBPO_BMW 48V. Успішно стартувала система PPG для опрацювання креслень та виробничої документації – Броди – 83%, Золочів – 46%. Проведено навчання для працівників інженерно-технічного складу по системі REFA APACS. У Перемишлянському виробничому підрозділі розроблено систему обліку завдань для працівників відділу (Readmine.eku).

Серед основних завдань відділу на 2019 рік:

Бажаємо працівникам ЕКУ у Новому році розширювати свої знання в сфері автомобілебудування, бути креативними в своїх ідеях, досягати успіху в поставлених завданнях та пишатись тим, що працюєте в іноземній компанії. Нехай робота приносить задоволення. Здоров’я Вам та Вашим сім’ям у Новому 2019 році, процвітання та наснаги!

 

  Лілія ПАНАСЮК, керівник відділу логістики ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  За цей рік відділом логістики зроблено немало. Сотні тисяч замовлень були інтегровані на виробничі лінії. Було ввезено більше 1 мільярда 21 мільйона штук матеріалів та виготовлено більше 3 мільйонів кабельних мереж. Відправлено більше 700 вантажівок із готовим продуктом – вчасність отримання замовниками готового продукту 99,5%;

  У Бродівському виробничому підрозділі стартував процес SAP Kanban. Розроблено та стартовано концепцію «Routenzug» для оптимізації  доставки матеріалу у Золочівському виробничому підрозділі.

  У Бродівському виробничому підрозділі перейдено на поденне планування Zeta-Fertigung. Запущено програми iPIMs та PPG зі сторони логістики.

  Завдання відділу логістики на наступний рік:

Бажаємо працівникам ЕКУ, щоб Новий рік взяв все найкраще зі Старого та дарував усім нам впевненість у завтрашньому дні, щоб кожне ранок починався з відчуття радості і задоволення! Нехай вас переповнює жага до нових звершень, енергія та щира радість від життя. Нехай на ПРІО завжди будуть здоров’я, мир та сімейний затишок! А по ПЛАНУ нехай буде достаток, спокій та енергія до нових звершень!

 

  Олег УГЕРА, начальник Логістичного сервісного центру ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  2018 рік був для Логістичного сервісного центру роком розвитку. Станом на початок грудня 2018 року отримано понад 450 вантажівок з матеріалом. Забезпечено матеріалами Перемишлянський, Золочівський та Бродівський підрозділи тощо (понад 400 перевезень).

  Успішно запущено Kanban обіг матеріалу в Бродівському виробничому підрозділі та виведено на максимальну кількість опрацювання матеріалу в розрахунку одного працівника. Даний обіг забезпечив плавність та збалансованість видачі сировини на виробництво – скоротив непланові поставки.

  Поступово скорочується вартість одного переміщення матеріалу, тобто відбувається оптимізація всіх робочих процесів. Так, протягом року зменшилась вартість одного переміщення орієнтовно на 10%.

  Успішно пройдено TUV аудит. Особливо позитивно відзначено діяльність Логістичного сервісного центру аудиторами замовника BMW.

Завдання ЛСЦ на наступний рік:

Працівникам ЕКУ у 2019 році бажаємо вдосконалювати свої професійні вміння, прагнути навчатися та кар’єрно зростати. Нехай робота приносить задоволення, і кожен день супроводжують успіх та  натхнення.

 

  Роман КУЙБІДА, керівник відділу персоналу Перемишлянського та Золочівського виробничих підрозділів:

  У 2018 році кількість персоналу у Перемишлянському та Золочівському виробничих підрозділах суттєво зросла: у порівнянні з початком року +30 працівників на заводі в Перемишлянах та +200 – на заводі в Золочеві.

  Стартував Кадровий резерв, що дало змогу працівникам ЕКУ розвиватися та кар’єрно зростати. Загалом у Золочівському виробничому підрозділі зараховано у кадровий резерв 62 осіб, 42 осіб пройшли навчання, 21 працівник був переведений на омріяну посаду .

  У 2018 році у Перемишлянському виробничому підрозділі було присвоєно кваліфікаційні розряди понад 130 осіб, у Золочівському виробничому підрозділі – більше 230 осіб. Це дало змогу монтерам кабельного виробництва збільшити свій оклад. Понад 100 осіб пройшли різноманітні зовнішні та внутрішні навчання для підвищення кваліфікації та отримали сертифікати.

Плідною була співпраця з навчальними закладами, що дало можливість студентам провести корисне літо на ЕКУ, та з Центрами зайнятості. Неодноразово проводилися Дні відкритих дверей та екскурсії виробництвом для всіх охочих.

Дільниця навчання Золочівського виробничого підрозділу переїхала у новий комфортний клас навчань.

Спільно з відділом ІТ запустили новий сайт, який дає більше інформації про роботу на ЕКУ потенційним працівникам та містить корисну інформацію для персоналу. Стартувала єдина гаряча лінія з питань працевлаштування для трьох виробничих підрозділів за номером 0 800 301 002.

Серед наших першочергових планів на 2019 рік – розробка та впровадження програми адаптації персоналу, продовження функціонування Кадрового резерву, що дасть змогу працівникам проходити навчання та переводитися на інші посади. Крім цього, плануємо запуск спеціального інтернет-порталу для працівників, де будуть відображатися всі найактуальніші новини та корисна інформація. І, звичайно, у 2019 році будемо продовжувати набір і навчання нового персоналу в Перемишлянах і Золочеві, адже ЕКУ продовжує розвиватися і розширюватися.

Бажаємо всім працівникам, щоб 2019 рік став для Вас роком нових яскравих вражень, великих звершень і шаленого успіху. Міцного здоров’я, сімейного затишку та достатку!

 

  Галина БАРТИШ, начальники відділу персоналу Бродівського виробничого підрозділу

  Штатна чисельність працівників Бродівського виробничого підрозділу збільшилась на понад 300 осіб.

  67 монтерів кабельного виробництва  отримали пропозицію підвищення і були переведені на фікс-вакансію. Запроваджено Кадровий резерв для працівників, а саме: 63 працівника Бродівського виробничого підрозділу пройшли навчання у кадровий резерв, з них 23 працівники отримали можливість кар’єрного зростання та були  переведені на посади відповідно до пройденого навчання у кадровий резерв. Станом на 30.11.2018 р. ще 19 працівників проходять процес навчання у кадровий резерв, яким в подальшому будуть відкриті можливості до кар’єрного зростання.

  У 2019 році у зв’язку із розширенням виробництва Бродівського виробничого підрозділу нас очікує активний набір та навчання нового персоналу. Велику увагу хочемо приділити адаптації новоприйнятих працівників, а також навчанню і розвитку всього персоналу.

  Працівникам ТзОВ «Електроконтакт Україна» хочемо  побажати здоров’я,  сімейного благополуччя, успіхів у всіх починаннях та всього найкращого  у 2019-му році!

 

  Роман ШЕПІТАК, керівник фінансового відділу ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  2018 рік для нас був сповнений продуктивної праці і приємних моментів. Протягом усього року вчасно відбувалася виплата заробітних плат, в тому числі в періоди пікової завантаженості в літній період при залученні студентів на сезонну роботу на час літніх канікул. Було нараховано та виплачено премії на оздоровлення в липні з метою заохочення працівників ЕКУ. Успішно завершено річний фінансовий аудит. Відбулася автоматизація рутинних процесів на окремих ділянках обліку.

  Основні плани та завдання фінансового відділу на наступний рік:

Працівникам ЕКУ у Новому році бажаємо ніколи не зупинятись на досягнутому і пам’ятати – досконалості немає меж; будувати міцну команду із колегами по роботі, працювати в команді, досягати з командою нових вершин; мати надійні тили у вигляді сімейного затишку та добробуту, щоб на роботу хотілося йти, але ще з більшим задоволенням – повертатися додому.

 

  Ярослав УРШУЛЯК, керівник відділу інформаційних технологій ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  З року в рік відділ інформаційних технологій спрямовує всі свої сили і знання для підтримки безпечної й безперебійної роботи систем та обладнання підприємства.

  Протягом цього року відділ ІТ забезпечував функціонування всього програмного забезпечення, яке використовується на виробничих підрозділах ЕКУ. Усі виробничі підрозділи були переведені на систему aPIMS. Для забезпечення стабільності та ефективності триває постійне оновлення програмного забезпечення і процесів.

  Розроблено новий сайт підприємства та програма для інформаційних дошок (година, події, інформаційні слайди). Оновлено систему відеоспостереження ЕКУ.

  Пріоритетними завдання відділу ІТ на наступний рік є оновлення серверів та подальше розширення системи відеоспостереження.

  Від нашого відділу бажаємо всім працівникам ЕКУ покращення співпраці між відділами, терпіння, здоров’я і подальшого збільшення родини «Електроконтакт Україна».

 

  Руслана ІВАНЧУК, керівник відділу постачання ТзОВ «Електроконтакт Україна»

  Від роботи відділу постачання залежить функціонування всього підприємства, забезпечення матеріальними, нематеріальними ресурсами необхідними для виробництва нашої продукції. Ми несемо відповідальність за своєчасне, якісне та економічно вигідне постачання.

  Протягом року наші менеджери:

Завдання відділу на наступний рік – постійний  моніторинг ринку  та забезпечення безперебійного розміщення замовлень. Усьому колективу ЕКУ бажаємо у Новому році гарного настрою, наснаги та успіхів у роботі.


Дата публікації: 04/01/2019